Antwerpse politie reageert na rellen: Er was abnormaal veel en zwaar geweld

Antwerpse politie reageert na rellen: "Er was abnormaal veel en zwaar geweld"

01-05-2016 11:57

De Antwerp-fans gingen gisteren hun boekje te buiten na het mislopen van de titel. In en rond het stadion kwam het tot aanvaringen met de politie. Zo werden 13 combi's beschadigd, eentje brandde zelfs volledig uit. De Antwerpse politie reageerde zondag streng.

"Er was abnormaal veel en zwaar geweld", aldus politiewoordvoerder Wouter Bruyns aan Het Nieuwsblad. "Meerdere groepen supporters belaagden de politie met verkeersborden, nadarhekken en zelfs aanhangwagens. Ze gooiden met kasseien of gebruikten die om de ramen van de combi’s in te gooien. Eén combi werd met Bengaals vuurwerk in brand gestoken."

De zaak krijgt dan ook zeker nog een staartje volgens de woordvoerder. Er raakten dan ook twaalf politiemensen gewond in de rellen. "Mogelijk worden er nog meer arrestaties verricht. Zo’n geweld kunnen we immers niet tolereren. We gaan er alles aan doen om de agressors zo snel mogelijk te identificeren", besluit Bruyns.

De Antwerpse politie zal zondagavond opnieuw paraat moeten staan. Beerschot-Wilrijk, dat al wel zeker is van promotie, kan immers op eigen veld de titel veroveren.