Portugal bemoeit zich met blessure Ronaldo: Hij heeft 21 dagen rust nodig

Portugal bemoeit zich met blessure Ronaldo: "Hij heeft 21 dagen rust nodig"

01-05-2016 09:58

De fysieke gesteldheid van Cristiano Ronaldo baart niet alleen Real Madrid zorgen. In Portugal vrezen ze voor de deelname van de 31-jarige aanvaller aan het EK. Ronaldo miste de laatste drie wedstrijden van zijn club door een hamstringblessure.

Real Madrid hoopt woensdag in het duel met Manchester City in de halve finale van de Champions league weer over Ronaldo te beschikken, maar dat is niet naar de zin van de voormalige teamarts van de Portugese nationale ploeg. "Als hij inderdaad een klein scheurtje heeft, heeft hij achttien tot 21 dagen rust nodig", zegt Nuno Campos tegen de Portugese krant Record.

Campos vreest dat Real Madrid te veel risico neemt met zijn sterspeler en dat de blessure alleen maar verergert. "Als er sprake is van een scheurtje kun je het verergeren en dan komt het EK in gevaar", stelt de sportarts. "Maar als het om een verrekking gaat, kost het aanzienlijk minder tijd. Dan houdt niets hem tegen om in actie te komen tegen City."

De ploeg van Zinedine Zidane moet nog vol aan de bak om zich te plaatsen voor de Champions League-finale in Milaan. De heenwedstrijd in Engeland eindigde op een doelpuntenloos gelijkspel.