'Wenger zei nee tegen Real Madrid en FC Barcelona'

'Wenger zei nee tegen Real Madrid en FC Barcelona'

30-04-2016 09:08

Arsène Wenger is Arsenal in het verleden trouw gebleven, ondanks mooie voorstellen van Real Madrid, FC Barcelona en Manchester City. Er ligt een aparte reden aan ten grondslag, zo laat de Franse oefenmeester weten.

"Toen we het Emirates Stadion aan het bouwen waren, eisten de banken dat ik voor vijf jaar zou bijtekenen. Dat heb ik ook gedaan. Wil je dat ik je vertel hoeveel clubs ik in die periode heb afgewezen? Ik heb laten zien dat ik toegewijd ben", laat Wenger in The Guardian weten. De banken vroegen om een dergelijke garantie, omdat Arsenal nog veel oude schulden moest terugbetalen.

Real, Barça en City klopten dan ook voor niks aan. "De banken wilden dat er technisch gezien continuïteit was, zodat er een garantie was dat de leningen terugbetaald zouden worden. Ik ben gebleven, onder zeer lastige omstandigheden." Nu ligt Wenger onder vuur bij veel Arsenal-fans, terwijl de club uit een moeilijke periode komt. "We hebben vijf van de vijf jaren nog de Champions League bereikt. Nu zijn we sterker en kunnen we weer om de titel strijden."