Dutoit uit de kern gezet na vlammende ruzie met ploegmaat Ono

Dutoit uit de kern gezet na vlammende ruzie met ploegmaat Ono

30-04-2016 07:29

Het Belang Van Limburg heeft iets meer info over het incident met William Dutoit. De STVV-doelman is uit de selectie, de aanleiding zou een vlammende ruzie zijn met Yuji Ono. Die reageert zelf heel rustig.

Ono maakt duidelijk dat hij Dutoit niets kwalijk neemt, maar wel geschrokken is. "Ik begreep er niks van. De trainer organiseerde een wedstrijdvorm. Ik was ploegmaat van Dutoit op het moment dat hij naar me uithaalde. Ik wist gewoon niet waarom hij me aanpakte. Nadien liep hij zelf van het veld. Achteraf is Dutoit me dan komen opzoeken. Hij heeft me uitgelegd dat het niks met mij persoonlijk had te maken."

Dutoit is kennelijk niet meer gelukkig in Sint-Truiden. "Dutoit verklaarde dat hij vol stress zit door de moeilijke gang van zaken in de club, de resultaten vallen nu toch al lange tijd tegen. Daar heb ik best begrip voor. Voor mezelf zijn het ook moeilijke maanden geweest. Voor mij blijft deze zaak niet hangen. Er is geen probleem Ono-Dutoit. Dat hij disciplinair geschorst wordt, is een keuze van de club."