Incident op training, STVV zet doelman Dutoit uit de selectie

Incident op training, STVV zet doelman Dutoit uit de selectie

29-04-2016 16:42

William Dutoit zal zaterdag niet onder de lat staan tegen KV Mechelen. De Franse doelman werd op disclipinaire reden uit de selectie gezet voor de wedstrijd van het komende weekend. Dat maakte de club vrijdagmiddag bekend.

Trainer Chris O'Loughlin kan tegen KV Mechelen geen beroep doen op zijn betrouwbaar sluitstuk Dutoit. Volgens de clubleiding was er vrijdag op training een incident tussen Dutoit en één of meerdere ploegmaten. Daardoor werd hij uit de selectie gezet voor de wedstrijd van zaterdag. STVV wenst geen extra informatie te geven. "De zaak zal verder intern worden afgehandeld", luidde het tegenover Het Laatste Nieuws. Het is trouwens niet de eerste keer dat Dutoit vanwege disciplinaire reden uit de kern valt.

Jonge doelman
Omdat Dutoit zaterdag niet tegen KV Mechelen zal spelen, krijgt een jonge doelman zijn kans bij STVV. De Sloveense doelman Emil Velic mag zaterdag debuteren voor de Kanaries. Hij staat tegen Malinwa voor het eerst onder de lat in Eerste Klasse. De 21-jarige doelman tekende in de voorbije zomertransferperiode een driejarig contract bij STVV.