Bij ons hebben alle ploegen er zin in, dat vervalst Play-Off 2 een beetje

"Bij ons hebben alle ploegen er zin in, dat vervalst Play-Off 2 een beetje"

27-04-2016 21:59

Felice Mazzu slaagde er dit seizoen bijna in om zijn stunt van vorig te herhalen met Charleroi. Ondanks de ontgoocheling kreeg hij zijn troepen toch gemotiveerd voor Play-Off 2. "We hebben de knop omgedraaid", zegt de trainer in Sport/Voetbalmagazine.

"De eerste twee, drie dagen na het missen van Play-Off 1 voelde je de ontgoocheling. Nadien hebben we geprobeerd om het hoofd leeg te maken en de spelers opnieuw te motiveren. Onze prestaties in Play-Off 2 tonen dat de spelers de knop hebben omgedraaid. Tijdens de week zie ik nu de wil en de goesting op training, al blijft er altijd wel een vleugje ontgoocheling hangen", blikt Mazzu terug.

"We hebben van bij het begin ambitie getoond. De buitenwereld en de pers hebben ons dan tot favoriet uitgeroepen. Als we zouden zeggen: we zijn ontgoocheld en dus worden het slechte Play-Offs, dan geeft dat een verkeerde boodschap", legt de trainer uit. "We zitten in een poule waarin de vier ploegen zin hebben om die te winnen, wat niet zo is in de andere groep. Dat vervalst deze Play-Offs een beetje. Maar het klopt dat we ambitieus zijn. We moeten er duidelijk in zijn dat we willen groeien, dat we trofeeën willen winnen en dat we ons niet meer wegsteken achter complottheorieën."