Heeft Diaby een zwaar probleem? Plaatsje gezakt in de hiërarchie

Heeft Diaby een zwaar probleem? "Plaatsje gezakt in de hiërarchie"

26-04-2016 11:33

Abdoulay Diaby kon tegen Zulte Waregem na veel gebakkelei de 3-0 scoren, maar dat zou wel eens een pyrrusoverwinning kunnen worden voor de Malinees. Jacky Mathijssen denkt namelijk dat coach Michel Preud'homme hem zal straffen met een rol als bankzitter.

Eigenlijk moest Lior Refaelov de strafschop trappen, maar Diaby eiste de bal op. Dat kan niet, zo vindt Mathijssen. "Diaby gaf de bal niet af, scoorde ook maar moest helemaal in zijn eentje juichen voor de fans. Een sterk gebaar van zijn medespelers, die zo openlijk zijn egocentrisme afkeurden. Ook na de match veroordeelde Refaelov heel rustig maar kordaat de demarche van Diaby", aldus Mathijssen in Het Belang Van Limburg.

Mathijssen denkt dat dit voorval Diaby duur zal komen te staan."De spelers hebben onderling het probleem opgelost. Diaby werd terechtgewezen, Michel Preud'homme moet daar niet veel energie meer aan verspillen. Hij zal hier heel tevreden mee zijn, het illustreert de sterkte van zijn groep. Mannen als Simons, Vormer en Refaelov drukken duidelijk hun stempel en dat is erg belangrijk in een spannende titelstrijd. Natuurlijk is zoiets veel makkelijker als je met 3-0 leidt, maar het zegt toch veel over de duidelijke hiërarchie bij Club. Diaby is daarin weer een plaatsje gezakt."