Scholz na zijn tweede Beker: Veel kalmer dan toen omdat we moesten winnen

Scholz na zijn tweede Beker: "Veel kalmer dan toen omdat we moesten winnen"

20-03-2016 23:42

Alexander Scholz mocht met Standard zondag de Beker in de lucht steken na de 1-2 zege tegen Club Brugge. "Wij waren vandaag op de belangrijke momenten wat slimmer en rustiger en speelden volwassen", zei hij na afloop aan de verzamelde pers.

"Ik denk dat het een verdiende overwinning is, ook met elf tegen elf waren we de betere ploeg, al was het verschil niet groot. Na de rode kaart voelde ik dat de wedstrijd evolueerde zoals in de competitiematch tegen Brugge, toen we met 2-0 konden winnen en Club ook met een man minder stond. Als we met elf tegen tien nog hadden verloren, dan was iedereen wel heel teleurgesteld geweest. Gelukkig draaide het in ons voordeel uit", blikt Scholz terug.

Twee jaar geleden won Alexander Scholz met Lokeren voor de eerste keer de Beker van België. In de finale scoorde hij toen zelfs het enige doelpunt van de wedstrijd tegen Zulte Waregem. "Dit is helemaal anders dan de vorige keer. Toen was ik als een kleine jongen die uit het niets een belangrijke prijs won, en daarbovenop ook nog eens het enige doelpunt scoorde. Vandaag was ik kalmer, professioneler in mijn aanpak, omdat ik wist dat we de Beker moesten winnen. Iedereen is dus gelukkig met dit resultaat. Dit maakt heel veel goed", besluit de verdediger.