Real Madrid dankt 'BBC' en verkleint gat met aartsrivaal Atlético tot één punt

20-03-2016 22:22

Real Madrid heeft het gat naar Atlético Madrid zondagavond verkleind tot één punt. De ploeg die PSV eerder deze week uit de Champions League knikkerde verloor zaterdag met 2-1 van Sporting Gijon. Real rekende een dag later in eigen huis af met Sevilla: 4-0.

De Koninklijke had het in eigen huis lange tijd zeker niet makkelijk met Sevilla. Na de vroege 1-0 van Karim Benzema, die in de zesde minuut scoorde op aangeven van Gareth Bale, drongen de gasten aan. Sevilla kreeg na 27 minuten een strafschop. Keilor Navas keerde de inzet van Kevin Gameiro echter.

Na de rust liep Real uit. Nadat Cristiano Ronaldo in de 58e minuut eveneens een penalty had gemist, was de Portugese superster enkele minuten later wél trefzeker: 2-0. Gareth Bale (66e minuut) en Jesé Rodriguez (86e minuut) maakten het kwartet compleet.

De formatie van trainer Zinedine Zidane heeft met nog acht duels te gaan 66 punten verzameld. Atlético heeft één punt meer. FC Barcelona gaat ruim aan kop. De regerend landskampioen heeft 76 punten. Over twee weken staat de confrontatie tussen Barça en Real op het programma.