Mazzu zet zijn topverdiener op de bank: Het heeft niet gewerkt

Mazzu zet zijn topverdiener op de bank: "Het heeft niet gewerkt"

14-02-2016 09:33

De duurste speler op de bank zetten, dat is niet iedere coach gegeven. Felice Mazzu durft het wel: de coach van Charleroi speelde zaterdag zonder Jeremy Perbet, want hij is niet tevreden over hem.

Bij Sudinfo reageerde Mazzu op deze opmerkelijke beslissing, hij zette Florent Stevance in de plaats. "Stevance is altijd goed ingevallen en hij werkt heel hard op training, terwijl Perbet minder goed was. Veel fans hadden verwacht dat ik Cristian Benavente ging opstellen, maar dan had ik mijn tactiek moeten veranderen. We hebben geprobeerd om ons systeem te blijven spelen, maar het heeft niet gewerkt", moet de coach toegeven.

Een thuismatch tegen Kortrijk kan je natuurlijk beter winnen als je voor Play-Off 1 wil gaan. "Afgaande op de vorige weken had ik een ander Charleroi verwacht. We vonden ons ritme niet en speelden te laag, waardoor Kortrijk veel ruimte kreeg. We hebben geen goede indruk gemaakt. Maar we hebben het in het verleden al gezien: na een middelmatige prestatie staat Charleroi altijd terug op", sluit hij optimistisch af.