Antwerpse clubs veroordelen supportersgeweld: Vertrek en kom nooit meer terug!

Antwerpse clubs veroordelen supportersgeweld: "Vertrek en kom nooit meer terug!"

13-02-2016 13:46

Antwerp neemt afstand van het supportersgeweld dat de stad de afgelopen week geteisterd heeft. Dat maakt de club via de clubwebsite bekend. Ook KFCO Beerschot-Wilrijk veroordeelt het geweld.

Nadat enkele Beerschot-fans een Antwerp-supporter het ziekenhuis insloegen na de derby tegen Berchem, werd gisteren een Antwerp-café aangevallen tijdens de wedstrijd Antwerp-Seraing. Een deel van de Antwerpse harde kern ging later die avond revanche nemen op een Beerschot-café.

"Royal Antwerp FC heeft notie genomen van verschillende vormen van supportersgeweld tijdens en na onze wedstrijd van gisteren tegen RFC Seraing. Onze club is een warme club met waarden, waar vriendschap en respect centraal staan. Nutteloze agressie kent alleen verliezers, dat heeft het verleden al meermaals bewezen. Antwerp keurt dan ook elke vorm van geweld af. Hoewel de feiten zich buiten het stadion afspeelden, zegt RAFC uiteraard volledige medewerking toe aan het onderzoek van het parket", luidt de boodschap op de website van Antwerp.

"KFCO Beerschot Wilrijk reageert geschokt en gedegouteerd op het geweld en de vernielingen van vrijdagavond in Deurne en Wilrijk, gepleegd door personen onder het mom van voetbalsupporter. Tegelijkertijd veroordeelt onze club elke vorm van agressie en geweld op de strengst mogelijke manier. Personen die een aanval uitvoeren op een café zijn geen voetbalsupporters. Het zijn dwazen die hun ongezonde frustraties botvieren onder de camouflage van een club", klinkt de reactie in het paars-witte kamp.

"De personen die, zoals gisterenavond en vannacht, menen dit te moeten vergallen beschouwen wij niet als supporters van onze club. Voor hen hebben we maar één advies: vertrek en kom nooit meer terug. U bent niet welkom op het Kiel!"