Fans van Beerschot-Wilrijk maken het te bont en vallen Antwerp-café aan

Fans van Beerschot-Wilrijk maken het te bont en vallen Antwerp-café aan

13-02-2016 10:15

Vrijdagavond omstreeks 21u30 zijn enkele fans van derdeklasser Beerschot-Wilrijk hun boekje te buiten gegaan. Antwerp was op dat moment bezig aan het duel tegen Seraing United, terwijl enkele Beerschot-aanhangers in de aanval gingen op Supporterscafé Great Old aan het Bosuilstadion.

In het café werd er volgens Het Laatste Nieuws heel wat amok gemaakt en sneuvelden er glazen. Eén persoon raakte ook lichtgewond. De politie kwam ter plekke, maar toen waren de daders al vertrokken. Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje bij de Antwerp-aanhang en deze kwam meteen met een tegenreactie op de proppen. Ze trokken wat later op de avond naar Wilrijk, waar een supporterscafé van Beerschot-Wilrijk gevestigd is.

Gelukkig anticipeerde de politie snel en werd er een echte confrontatie tussen beide supportersgroepen vermeden. Toch konden enkele fans ruiten ingooien in café 't Profke en er werd Bengaals vuur afgestoken. Na het voorval van twee weken geleden, waarbij een Antwerp-supporters aangevallen werd door Beerschot-fans, is de spanning tussen beide rivaliserende supportersgroepen te snijden.