'Sporting Lissabon richt zijn pijlen op vedette van Standard'

'Sporting Lissabon richt zijn pijlen op vedette van Standard'

12-02-2016 07:09

Er werden deze winter aardig wat spelers verhuurd aan Belgische ploegen, maar Victor Valdes sprong internationaal toch het meest in het oog. De ex-doelman van Barcelona moet wel al aan de toekomst denken: misschien ligt die wel in Portugal.

Het Nieuwsblad weet namelijk dat Sporting Lissabon de Catalaan heel graag wil overkopen. Sporting heeft scouts ingezet om de wedstrijden van Valdes te komen volgen, en dat is misschien geen overbodige luxe. De doelman heeft twee jaar niet gespeeld, en vooral in de wedstrijd tegen STVV bleek dat hij matchritme mist. Toch heeft die partij de Portugezen niet op andere gedachten gebracht.

Valdes verdween lange tijd uit beeld, maar dat betekent niet dat Europese topclubs hem zijn vergeten. Eerder raakte al bekend dat Barcelona hem in de armen wil sluiten, maar dan wel als reservekeeper. De vraag is of Valdes zin heeft in nog meer jaren op de bank. Veel kunnen de scouts dit weekend trouwens niet komen doen: Valdes kampt met een dijbeenblessure en moet de match tegen Westerlo aan zich laten voorbijgaan.