Chelsea heeft Anderlecht-talent in het vizier om Terry op te volgen

Chelsea heeft Anderlecht-talent in het vizier om Terry op te volgen

07-02-2016 08:13

John Terry verlaat na dit seizoen Chelsea en dus is de Londense club bezig met de opvolging van de clublegende. Eén van de namen die op het lijstje van The Blues prijkt is die van Leander Dendoncker, aldus de Britse pers. Ook Manchester City houdt zijn ontwikkeling in de gaten.

Leander Dendocker brak vorig jaar door in het eerste elftal van Anderlecht en maakte vooral indruk met zijn fysieke kwaliteiten. Dat is de Engelse topclubs niet ontgaan. In de Britse kranten circuleert zijn naam als mogelijke vervanger voor de vertrekkende John Terry bij Chelsea. Jean-François Remy, assistent-bondscoach van de U21, vindt Dendoncker vooral een investering voor de toekomst.

"Als hij in de voetsporen wil treden van Kompany, zal hij nog veel boterhammen moeten eten", aldus Remy in de Britse pers. "Hij is een geweldige atleet, maar je moet naar hem kijken met het oog op de toekomst." De marktwaarde van Dendoncker wordt geschat op zo'n 7 miljoen euro. Ook Manchester City houdt de progressie van de belofteninternational in de gaten.