Dit was de dag: Wachten op Boussoufa, Rampzalige nieuweling en Twitteroorlog

Dit was de dag: Wachten op Boussoufa, Rampzalige nieuweling en Twitteroorlog

06-02-2016 20:00
1

In de rubriek 'Dit was de de dag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 20u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Geen Mbark
Mbark Boussoufa zal zeker niet tussen de lijnen lopen tijdens Club Brugge - AA Gent zondag. Hoewel Boussoufa in het verleden regelmatig schitterde tegen Club Brugge, neemt Hein Vanhaezebrouck de huurling nog niet op in zijn selectie. Bous keerde even terug naar Rusland om enkele zaken in orde te maken. Rami Gherson is er wel bij.

Ambitieuze Hazard
Eden Hazard trekt met ambitie naar Frankrijk deze zomer. De vedette van de Rode Duivels gelooft dat de eindzege er zeker inzit, maar beseft dat het niet makkelijk wordt. Hazard ziet één grote troef: "We hebben nu in elk geval meer ervaring dan twee jaar geleden."

Opeens is Hein wel een believer
AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck leek in eerste instantie niet echt tuk op de komst van Mbark Boussoufa naar de Ghelamco Arena. Met enkele rare en rake opmerkingen op de persconferentie naar aanleiding van de transfer van Boussoufa, zaaide Vanhaezebrouck verwarring en tweedstrijd in het AA Gent-kamp. Nu lijkt Hein zijn kar te keren. "Ik ben ervan overtuigd dat hij een meerwaarde zal zijn."

Anderlecht-nieuwkomers overtuigen niet
Thomas Chatelle is allesbehalve overtuigd van de verse Anderlecht-aanwinsten Stéphane Badji en Alexander Büttner. Op de RTBF trok Chatelle hard van leer tegen de debutanten. "Badji was een ramp in de beginfase en ook Büttner zal mij niet kunnen bekoren." 

Twitteroorlog
Er zit vuur in Anthony Knockaert. Dat hebben we bij Standard mogen aanschouwen, maar ook bij zijn nieuwe club Brighton & Hove Albion FC isKnockaert geen onbesproken figuur. Knockaert stond onlangs in het oog van een Twitterstorm, nadat een fan hem pretentieus had genoemd. "Ik ben net vertrokken naar een plaats waar er echte supporters zijn, geen ventjes zoals jij", repliceerde vurige Anthony.