Opvallend initiatief: ex-Genkenaar krijgt steun van fans na racisme

Opvallend initiatief: ex-Genkenaar krijgt steun van fans na racisme

06-02-2016 16:31

Afgelopen woensdag kende het Italiaanse voetbal weer een pijnlijk moment. De fans van Lazio Roma scandeerden racistische uitspraken richting Napoli-speler Kalidou Koulibaly. De fans van Napoli willen hun speler nu steunen met een opmerkelijk initiatief voor de wedstrijd tegen Capri. 

De competitiewedstrijd tussen Napoli en Lazio Roma werd voor drie minuten gestaakt. Beide ploegen speelden de wedstrijd uit. Napoli won met 2-0, maar van feestvreugde was er geen sprake. Koulibaly werd erg hard aangepakt door de racistische fans van Lazio Roma. De Napolitaanse Supportersgroep Quelli del Sangue Azzurro (Die Met Het Blauwe Bloed, nvdr.) bedacht dan een ludieke actie. Zij zullen tijdens de wedstrijd tegen Capri maskers van de voormalige speler van KRC Genk dragen.

"Iedereen in Napels is aangedaan door wat er gebeurd is met onze jonge ster. Daarom willen wij jou ook onze steun tonen. Wij zijn allemaal met jou, Koulibaly. Wij nodigen ook alle fans van Napoli uit om de foto te printen en die dan aan te doen als masker wanneer de ploegen het veld opkomen", citeert BBC de fans.