Van Guardiola en Van Gaal naar Ferrera: Valdes gelooft in Standard-coach

Van Guardiola en Van Gaal naar Ferrera: Valdes gelooft in Standard-coach

05-02-2016 14:37

De transfer van Victor Valdes naar Standard is niet onbesproken gebleven. De Spaanse wereldster verliet de bank van Manchester United om bij de Rouches aan de slag te gaan. Een verlossing van Louis van Gaal, die hem aan de kant schoof, voor Valdes.

Valdes kreeg onder Van Gaal geen kansen, maar verwijt hem niets. "Ik hou geen netelige herinneringen aan hem over. Van Gaal heeft me ontdekt en me mijn allereerste kans gegeven", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

"Hij was ook de man die me vorig jaar weer oppikte na mijn blessure. Daar ben ik hem eigenlijk dankbaar voor. Hij heeft me laten debuteren en me weer opgevist na mijn lange revalidatie", aldus de Spaanse goalie.

De 34-jarige doelman krijgt nu de jonge Yannick Ferrera (35) als coach. "Het is een voordeel dat hij Spaans spreekt. Daardoor is er vanaf dag één een klik. We hebben ongeveer dezelfde leeftijd, maar hij blijft de coach. Elke trainer is anders. Van Gaal en Pep (Guardiola, red.) hadden ook een verschillende aanpak. Yannick is erg professioneel. Zijn trainingen zijn top. Ik denk dat hij een mooie toekomst heeft."