Vercauteren greep net naast Anderlechtspeler: Die deal ging niet door

Vercauteren greep net naast Anderlechtspeler: "Die deal ging niet door"

05-02-2016 13:16

Franky Vercauteren verdient nog altijd zijn brood in het verre Rusland, met Samara staat hij daar in de middenmoot geparkeerd. Vercauteren kent de Belgische markt natuurlijk heel goed, maar Thomas Kaminski heeft hij niet kunnen binnenhalen.

In Rusland zijn de spelers behoorlijk duur, zeker voor goede binnenlandse spelers wordt er veel geld op tafel gelegd. Geld dat Samara niet heeft, en dus zoekt Vercauteren zijn heil elders. Ik volg enkel de uitslagen van de Belgische competitie, maar mijn assistent Jos Daerden weet wel nog alles. Simaeys en Bateau waren naar Russische normen heel goedkope krachten, al verdienen ze goed hun boterham. Ik wou ook Kaminski als doelman, maar die deal ging niet door. In Rusland zijn er weinig goede keepers, bij ons heel veel", legt hij uit in Het Nieuwsblad.

Een transfer was nochtans geen overbodige luxe geweest voor Kaminski. Anderlecht leent de 23-jarige doelman momenteel uit aan FC Kopenhagen in Denemarken, maar veel zin heeft dat niet. Ook daar is hij namelijk geen titularis, zo dreigt de doelman een eeuwige belofte te worden.