Bruggelingen starten met gloednieuw concept: Ambitie is om de nummer 1 te worden

Bruggelingen starten met gloednieuw concept: "Ambitie is om de nummer 1 te worden"

04-12-2015 14:23

Philippe Ombregt en Frédéric Meurisse, twee vrienden uit Brugge, brengen binnenkort een gloednieuw concept uit. De Bruggelingen werkten een project uit die een alternatief biedt voor de groeiende vraag naar flexibele sportbeleving. Het kindje kreeg de naam Garrincha. 

Ombregt en Meurisse noemden het project niet zomaar naar de Braziliaan die gekend was van zijn onvoorspelbare dribbels. Garrincha is een voetbalspel waar twee ploegen van vijf spelers het tegen elkaar opnemen op een kunstgrasveld. De boarding en het net rondom het veld maken deel uit van het spel. Zo blijf je constant in beweging. Op 26 december gaat het eerste Garrincha-centrum geopend in Brugge met de Garrincha Boxing Day Cup. Op 18 januari kan je je voetbalveldje reserveren voor eigen gebruik.  

De beide Bruggelingen zijn alvast razend ambitieus. "Onze ambitie is om de nummer 1 te worden binnen recreatief indoor en outdoor voetbal in België. Dit is niet eens zo vreemd, gezien five-a-side voetbal momenteel de meest gespeelde voetbalvorm is in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Het sportieve en sociale aspect van voetbal staat bij ons centraal. Cruciaal wordt daarbij ons sociaal platform, waarmee we een echte Garrincha community gaan uitbouwen", klinkt het in een persmededeling