Dure Anderlechtman krijgt nauwelijks minuten: Hij laat zijn hoofd niet hangen

Dure Anderlechtman krijgt nauwelijks minuten: "Hij laat zijn hoofd niet hangen"

01-12-2015 11:00

Afgelopen weekend zagen we een verrassende naam in de basis bij Anderlecht: de Nederlander Bram Nuytinck mocht nog eens aan een wedstrijd beginnen. Als voormalige Nederlandse belofteninternational leek hij drie jaar geleden een toptransfer voor Anderlecht, maar nu zit hij op een zijspoor.  

De Nederlander is lange tijd basisspeler geweest bij Anderlecht, hij heeft in totaal zeventig keer gespeeld voor paars-wit. Toen Olivier Deschacht naar het centrum verhuisde kreeg hij echter geen kansen meer. Nuytinck praat zelf even niet met de pers, maar zijn entourage wel.

Zijn goede vriend Joost Ebergen zegt in Het Laatste Nieuws dat het inderdaad geen gemakkelijke periode is. "Alles kwam in één keer op zijn dak. Dat is rot voor Bram. Maar maak er nu niet van dat hij zich slecht voelt bij Anderlecht. Bram beseft dat Deschacht heel sterk speelt en kan het dus wel plaatsen dat hij op de bank zit. Al wil dat niet zeggen dat hij zich daarbij neerlegt. Hij laat zijn hoofd niet hangen. Hij is nog steeds als eerste op training en in het krachthonk. Ik weet dat Herman Van Holsbeeck en Besnik Hasi hem blijven steunen en complimenten geven voor zijn werklust."

Ook broer Robbert Nuytinck denkt dat het verhaal van Bram nog niet over is bij Anderlecht. "Bram is mentaal heel sterk. In het begin liep hij misschien nog gefrustreerd rond, maar hij beseft dat hij gewoon zijn ding moet blijven doen. Uit deze moeilijke periode moet hij leren. Geloof me, hier wordt hij sterker van. Het is enkel hopen op wat meeval."