Anderlecht en Club Brugge gaan samenwerken: Mediagrenzen worden doorbroken

Anderlecht en Club Brugge gaan samenwerken: "Mediagrenzen worden doorbroken"

30-11-2015 17:39

Het gebeurt niet al te vaak, maar RSC Anderlecht en Club Brugge slaan de handen in elkaar. Beide clubs verlenen hun medewerking aan een benefietwedstrijd. Voor de topper tussen de rivalen op twintig december vindt een wedstrijd plaats tussen journalisten en politici. De opbrengst van deze wedstrijd gaat naar de vzw Stop Darmkanker.

VRT-journalist Ivan De Vadder is de initiatiefnemer van het evenement. "We organiseren een voetbalwedstrijd tussen politici en journalisten op de dag van de topper tussen Club Brugge en RSC Anderlecht in de Warmste Week van Music For Life. Wij noemen het dan Football For Life en het goede doel is de vzw Stop Darmkanker. Football for Life wordt een wedstrijd op het scherpst van de snee waarin partij- en mediagrenzen worden doorbroken ten voordele van de vzw Stop Darmkanker", vertelt een trotste De Vadder, die zelf genas van darmkanker, aan Sporza.

De samenwerking tussen Club Brugge en RSC Anderlecht kan je wel vrij uniek noemen. Roger Vanden Stock en Bart Verhaeghe waren aanwezig op de persconferentie. De voorzitter van Club Brugge zal zelf zijn voetbalschoenen aantrekken. Vanden Stock kijkt toe vanop de tribune. "Ik ben gestopt met voetballen in de tijd dat ik zelfs zo traag was dat ik de tegenstander met mijn armen niet meer kon tegenhouden. Ik ben toch een oude man", lachte Roger Vanden Stock.

Team politici: Bart Verhaeghe, Ben Weyts, Björn Rzoska, Cisse Severeyns, Imade Annouri, Jef Van den Bergh, John Crombez, Koen Metsu, Kristof Calvo, Philippe Muyters, Raf Terwingen, Steve Vandenberghe, Sven Gatz en Willem-Frederik Schiltz

Team journalisten (met Johan Boskamp als coach): David Steegen, Gert Verheyen, Imke Courtois, Isabel Albers, Karl Vannieuwkerke, Kobe Ilsen, Lieven Verstraete, Paul Cobbaert, Pieter Boone, Stef Wauters, Steven Decraene, Steven Samyn, Wesley Sonck en Wouter Verschelden