Topschutter van Lokeren loopt op het middenveld rond: Dat is geen toeval

Topschutter van Lokeren loopt op het middenveld rond: "Dat is geen toeval"

30-11-2015 09:34

Evariste Ngolok was afgelopen zaterdag alweer belangrijk voor Lokeren. De middenvelder maakte tegen Charleroi het eerste doelpunt van de avond. Zijn vijfde al voor de Waaslanders.

Met vijf doelpunten in twaalf wedstrijden is Ngolok op dit moment de topschutter van Lokeren. De middenvelder bewijst dat hij een neus voor doelpunten heeft. Twee seizoenen geleden maakte hij namelijk ook al vijf doelpunten voor OHL. Vijf jaar geleden deed hij hetzelfde bij toenmalig tweedeklasser FCV Dender met zes doelpunten in zeventien wedstrijden.

"Het is geen toeval dat ik scoor, want ik heb heel mijn carrière al vlot de weg naar de netten gevonden", zegt de middenvelder in Het Laatste Nieuws. Het is vooral opmerkelijk dat de middenvelder ondanks zijn kleine gestalte veel met het hoofd scoort. Wat is zijn geheim? "Ik heb een goede timing en weet goed positie te kiezen."

Peeters versus Leekens

De middenvelder heeft met Leekens een nieuwe coach. Hij is nog niet zeker of de trainerswissel al veel invloed heeft gehad. "Dat weet ik niet. We spelen met hetzelfde middenveld als onder Peeters. We waren gewoon efficiënter dan de thuisploeg. Deze driepunter tegen Charleroi is een beloning voor het harde werk op training tijdens de week. Wat onze ambities zijn? Iedere wedstrijd winnen en dan zien we wel waar we uitkomen."