Nog altijd gedegouteerd door Wilmots: Ik kijk niet meer naar de Rode Duivels

Nog altijd gedegouteerd door Wilmots: "Ik kijk niet meer naar de Rode Duivels"

29-11-2015 08:35

Philippe Vande Walle is tegenwoordig aan de slag als keeperstrainer van KV Mechelen. In het verlden had hij die functie bij de Rode Duivels, maar bondscoach Marc Wilmots liet hem gaan. Sindsdien is er iets gebroken bij Vande Walle. 

"Over mijn problemen met Marc Wilmots zeg ik niets meer. Ik kijk trouwens niet meer naar wedstrijden van de Rode Duivels. Dat is een hoofdstuk dat is afgesloten. Ik heb er geen goesting meer in", aldus Vande Walle in Het Nieuwsblad.

Bij KV Mechelen werkt Vande Walle samen met Jean-François Gillet, die in de weegschaal ligt met Matz Sels van AA Gent om derde doelman van de Rode Duivels te zijn. "Wat de discussie over de doelmannen betreft: Matz Sels is bij Gent schitterend aan zijn carrière begonnen, dat hij door de blessure van Thibaut Courtois bij de Duivels kwam, was alleen maar logisch."

"Maar waarom al die heisa? Waarom denken de mensen bij Gillet alleen maar aan sfeermaker? Hij heeft wel 500 matchen in de Serie A op de teller, hé. Je moet altijd op een ervaren doelman kunnen terugvallen. Sels is een toptalent dat heel hoog kan eindigen, maar stap voor stap."