Walem predikt rust na overwinning: De weg is nog lang

Walem predikt rust na overwinning: "De weg is nog lang"

28-11-2015 23:42

Na de 3-1-overwinning tegen Waasland-Beveren heerst er enthousiasme in het kamp van KV Kortrijk. Toch predikt coach Johan Walem vooral rust. De Brusselaar weet dat de weg nog lang naar de begeerde PO-1 plek.

"We speelden goede partij. Vooral in het eerste halfuur waren we zeer sterk", zegt Walem aan Sporza. "Ik ben dan ook zeer tevreden met de overwinning."

De coach van Kortrijk wisselde nogal wat met z'n basisploeg. "We hebben gespeeld met veel spelers die sterk zijn aan de bal. Die spelers verdienden immers een kans. Ze doen het goed, dan moet je dat ook geven."

Na het fantastisch eerste halfuur klonken er al euforische geluiden vanuit de Kortrijkse tribunes. Toch predikt Walem voor rust. "Kijk, ik ben tevreden voor de ploeg en voor de spelers. De pressing die we ontwikkelden in het eerste halfuur was indrukwekkend, net als het spel over de flanken. Vanavond staan we in top zes, maar er zijn wél nog dertien speeldagen te gaan. Dat betekent dat we gewoon moeten voortdoen en elke wedstrijd nemen zoals ze komt."