Brugse spelers kunnen beslissing van burgemeester maar moeilijk aanvaarden

Brugse spelers kunnen beslissing van burgemeester maar moeilijk aanvaarden

27-11-2015 14:57

Club Brugge geraakte donderdagavond in een doods Jan Breydelstadion niet voorbij Napoli. De Bruggelingen moesten het door de beslissing van burgemeester Renaat Landuyt zonder de steun van hun supporters doen. De spelers van Blauw-Zwart konden die beslissing maar matig appreciëren.

Ongezien bij een wedstrijd van Club Brugge. Een vrijwel volledig leeg Jan Breydelstadion en een doodse stilte. De wedstrijd tussen Blauw-Zwart is er eentje om niet snel te vergeten. Volgens de spelers van Club, die dankzij hun fans steeds goed zijn in eigen huis, heeft dat de wedstrijd ook beïnvloed.

"Zeker. Mét publiek hadden we gewonnen", zei Ruud Vormer resoluut in Het Laatste Nieuws. "Dan is het hier een gekkenhuis. Daar genieten we van. Nu was het vreselijk voetballen. Toch moesten we ons opladen. Voor het prestige en om ons te kwalificeren." Stefano Denswil had dezelfde mening. "We hebben onze fans zeker en vast gemist. Als je onze thuisreputatie kent, weet je welke rol het publiek hier had kunnen spelen."

Ook voor Thomas Meunier was het moeilijk zonder supporters. "Heel raar om zo te moeten spelen in een match met inzet. Of het met fans anders had gelopen? Ik denk het wel." Jelle Vossen had liever ook voor een vol huis gespeeld. "Wij hebben een publiek dat ons vooruit wil stuwen. Dat misten we nu. Niet dat we zouden gewonnen hebben, maar het had ons zeker een extra boost kunnen geven", besluit hij.