Alderweireld en Vertonghen overwinteren Europees na zege tegen Qarabag.

26-11-2015 20:56

In die andere wedstrijd in groep J moest het Engelse Tottenham Hotspur op bezoek bij Qarabag. Bij de Londense club was er een basisplek voor Jan Vertonghen en Toby Alderweireld. Beide Rode Duivels vormden het hart van de verdediging bij de bezoekers.

Tottenham stond voor de wedstrijd op de leidersplek in de groep en was mits een overwinning ook zeker van een Europese lente. De eerste helft was er alleszins eentje om snel te vergeten. Tottenham domineerde qua balbezit, maar dat leidde niet tot echt uitgespeelde kansen. Qarabag rekende op de counter en kwam er twee keer goed uit, zonder doelman Hugo Lloris echt zwaar te bedreigen.

Het spelbeeld van de eerste helft ging gewoon verder in de tweede helft. Tottenham nam het initiatief, Qarabag speculeerde op de counter. Na een dik uur was er dan toch eindelijk een grote kans. De Zuid-Koreaan Son raakte met zijn schot de deklat. Even later komt Qarabag opnieuw goed weg, want deze keer was het Alli die het doelhout raakte.

Tien minuten voor affluiten lukte het dan toch. Wie anders dan Harry Kane kopte Tottenham op een verdiende 0-1 voorsprong. Qarabag dreigde nog, maar kon niets meer klaarspelen tegen Tottenham. De Londense club is dankzij de zege zeker van een Europese overwintering.