Update: Chicharito is van United verlost en tekent in Duitsland

Update: Chicharito is van United verlost en tekent in Duitsland

31-08-2015 19:00

Javier Hernandez gaat toch nog een transfer maken. De Mexicaan staat op het punt om definitief over te stappen naar Bayer Leverkusen, melden Engelse en Duitse media maandag.

Chicharito is inmiddels in Leverkusen gesignaleerd, zo meldt Bild. De aanvaller gaat voor een slordige zestien miljoen euro de stap naar de Bundesliga maken. Zondag werd nog maar eens duidelijk dat Hernandez er niet goed op staat bij Louis van Gaal. In de wedstrijd tegen Swansea City had United dringend behoefte aan een dreigende aanvaller, maar bleef Chicharito negentig minuten op de bank.

De Mexicaan kiest maandag dan ook eieren voor zijn geld. Leverkusen heeft een akkoord met United bereikt en ook de speler is tot een vergelijk gekomen met de Duitse topclub. Hernandez werd vorig seizoen al aan Real Madrid verhuurd, maar ook daar kwam hij niet wekelijks aan spelen toe.

Door de transfer van Hernandez is het haast zeker dat United nog in actie gaat komen. Engelse media gokken op de komst van Anthony Martial van AS Monaco. De aanvaller moet zo'n vijftig miljoen euro kosten.

Update 19:00 uur: Javier Hernandez heeft de medische keuring doorstaan en is officieel eigendom van Bayer Leverkusen. De Mexicaan tekent een contract tot medio 2018, zo maakt de Duitse club maandag bekend.