DE DRIE TEGENVALLERS: Speeldag 3 – Doelpuntendroogte en rode ridders
De grootste tegenvallers van speeldag drie

DE DRIE TEGENVALLERS: Speeldag 3 – Doelpuntendroogte en rode ridders

10-08-2015 13:51

Elke week blikt VoetbalPrimeur.be terug op de meest belabberde prestaties van de voorbije speeldag. Wie zijn deze spelers en wat deden ze fout dat ze bij onze top drie van de grootste tegenvallers behoren? Hierbij het resultaat van speeldag 3 van de Jupiler Pro League.

3. Gohi Bi Cyriac in STVV - KV Oostende
De Ivoriaanse aanvaller is nog steeds op zoek naar zijn eerste goal voor de kustboys . Deze speeldag kreeg Cyriac 68 minuten de tijd om zijn stempel te drukken. Veel opmerkelijkste acties had Zorro niet. Midden de tweede helft haalde trainer Yves Vanderhaeghe hem naar de kant en mocht Cyriac beginnen te vrezen voor de concurrentie van Joseph Akpala. De Nigeriaans wist wel te scoren en zo een punt uit de brand te slepen.

2. Filip Starzynski in KV Kortrijk - Lokeren
De Pool Starzynski mag in minuut 83 invallen van trainer Bob Peeters. Na drie minuten pakt de middenvelder al zijn eerste gele kaart voor een professionele fout. Een minuut later begaat hij echter een domme overtreding op Rolland. Hij tikt de Kortrijkspeler langs achter aan, waardoor die tegen de grond gaat. In dezelfde fase struikelt Starzynski nog over de benen van Rolland waardoor hij met zijn studs de Fransman nog tweemaal raakt. Tweede geel en ook de Pool mocht gaan douchen. Schaamrood.

1. Birger Verstraete in KV Kortrijk - Lokeren
Starzynski was niet de eerste die in KV Kotrijk - Lokeren moest gaan douchen. Verstraete was hem voor. De ex-speler van Moeskroen-Péruwelz en Club Brugge werd al in de 29ste minuut uitgesloten met een directe rode kaart. Verstraete kwam te laat om de bal te onderscheppen van Lokerenverdediger Sverrir Ingi Ingason . Op die manier plantte de KVK-middenvelder zijn studs op het gestrekte been van de IJslander . Scheidsrechter Wim Smet twijfelde niet en stuurde de speler naar de douches. Verstraete reageerde achteraf: “Het was zeker mijn intentie niet. Zo ben ik niet. Dit was trouwens mijn eerste rode kaart in mijn carrière .”