STVV noch KV Oostende weet op speeldag drie geschiedenis te schrijven
Puntendeling in Limburg

08-08-2015 21:55

Op speeldag drie van de Jupiler Pro League is de topper tussen STVV en KV Oostende op een 1-1-gelijkspel geëindigd. Beide doelpunten vielen na de rust. Door het gelijkspel blijven de twee teams (voorlopig) het klassement aanvoeren. Zondag kan Anderlecht alleen leider worden.

De twee teams begonnen met zes op zes aan de wedstrijd. De leidersplaats stond op het spel. Gelukkig konden beide trainers rekenen op (nagenoeg) hun sterkste elftal. Bij de thuisploeg onbrak enkel de geschorste Mamadou Bagayoko, maar keerde Edmilson Junior terug in de basis. KVO moest het stellen zonder Michiel Jonckheere. Franck Berrier kreeg daardoor van Yves Vanderhaeghe een basisplaats.

Na tien minuten mikte Sébastien Siani de bal richting de winkelhaak, maar daar zweefde William Dutoit het leer vandaan. Beide ploegen probeerden er een leuke partij van te maken, maar vooral de bezoekers creëerden de kansjes. Pas na 25 minuten spelen werd het echt warm voor het doel van de kustploeg. Vijf minuten voor de rust stond het bijna 1-0, maar Didier Ovono hield Edmilson Junior met een knappe reflex van een doelpunt.

Aan het begin van de tweede helft leek KVO op voorsprong te komen, maar een poging van Berrier ging volgens de scheidsrechter net niet volledig over de lijn. Pech voor de bezoekers dus, die even later nog eens moesten vloeken, want de thuisploeg kwam met het nodige geluk wel op voorsprong. Edmilson zag zijn voorzet via Antonio Milić op de paal belanden, maar via via viel de bal weer voor zijn voeten en hij werkte simpel af.

Na de openingsgoal gaf KV Oostende niet op, maar verder dan wat gevaar bij stilstaande fases kwam het lang niet. Dik minuten voor tijd kwam dan toch de gelijkmaker op het bord. Twee invallers maakten het verschil. Fabien Antunes gaf voor en Joseph Akpala scoorde. Zo eindigde de wedstrijd op een gelijkspel en kon niemand achteraf echt tevreden zijn. Beide ploegen lieten het immers na om alleen leider te worden in de Jupiler Pro League. Zondag kan Anderlecht over STVV en KV Oostende in de stand springen. Dan moet het thuis wel winnen van landskampioen AA Gent.