Kortrijk en Lokeren slagen er niet in om de nul van het bord te vegen
De Kerels wonnen hun vorige thuiswedstrijd van Standard Luik

Kortrijk en Lokeren slagen er niet in om de nul van het bord te vegen

08-08-2015 19:47

KV Kortrijk en Sporting Lokeren zijn er niet in geslaagd om te scoren. De bezoekers speelden een hele tijd met een mannetje meer na de rode kaart van Verstraete, maar dat konden ze niet uitbuiten: 0-0.

De wedstrijd begon alvast met een fameuze tegenslag voor de supporters van KV Kortrijk. Die kregen van coach Johan Walem namelijk te horen dat Gertjan De Mets uit de selectie werd gelaten omdat die op een transfer zou azen. Op het veld zelf viel er maar weinig te beleven. Na een kwartier spelen pakte Rolland uit met een goed schot. Doelman Barry Copa had er weinig problemen mee.

Het antwoord van de bezoekers liet niet lang op zich wachten. Bolbat pakte uit met een fantastische lob, maar zijn inzet belandde op het dak van het doel. Kortrijk had de wedstrijd onder controle, maar toen ging het licht uit bij Birger Verstraete. De vervanger van Gertjan De Mets ging fors door op Sverrir Ingason en mocht vroegtijdig gaan douchen.

Lokeren kwam daardoor met een mannetje meer te staan, maar dat kwam de wedstrijd niet ten goede. Kortrijk kroop massaal achteruit en de Waaslanders slaagden er niet in om een gaatje te vinden. De ingevallen Ghadir kreeg wel een uitstekende kans om de koppen, maar die verdween naast het doel van Darren Keet. 

In de slotfase viel er dan toch nog wat te beleven. De ingevallen Starzinsky pakte eerst nog een domme rode kaart en niet veel later namen de supporters van Kortrijk Copa onder handen. Die kreeg nog een beker bier tegen het hoofd.