Knappe transfer in aantocht: kiest Ruiz opnieuw voor Belgisch avontuur?
Flankspeler komt niet meer aan de bak

Knappe transfer in aantocht: kiest Ruiz opnieuw voor Belgisch avontuur?

07-07-2015 12:11

Marc Coucke en co staan op het punt om opnieuw een opvallende transfer te doen. Helemaal rond in de deal voorlopig nog niet, maar de supporters mogen zich toch al verheugen op een terugkeer van John Jairo Ruiz. Hij zou nog een jaartje worden gehuurd.

De Costaricaanse flankspeler was vorig seizoen één van de absolute uitblinkers van KV Oostende, al was dat niet helemaal te merken aan zijn statistieken. De vinnige aanvaller scoorde maar zes keer op 29 wedstrijden, eigenlijk te weinig voor zo'n groot talent. Toch hebben zijn klasseflitsen heel wat fans kunnen overtuigen, en bovendien is de international nog zeer jong: hij is amper 21 en kan dus nog veel groeien.

Coucke is in ieder geval zeer enthousiast over de aankomende transfer, meldt Het Nieuwsblad. Ruiz definitief lospeuteren bij Lille wordt echter moeilijk, hoewel hij daar niet speelt willen de Fransen hem nog niet opgeven. Als hij terugkomt heeft Oostende volgend jaar een zeer prestigieuze poel van aanvallers. Met ook nog Joseph Akpala en Gohi Bi Cyriac in de kern wordt de voorlinie een dure bedoening voor de kustploeg, maar Coucke heeft uiteraard veel ambitie.