Straffe carrièrestap: weggehoonde Gentenaar kan terecht bij Real Madrid
Ontslagen Gentenaar komt heel goed terecht

Straffe carrièrestap: weggehoonde Gentenaar kan terecht bij Real Madrid

07-07-2015 10:00

Hij was uiteindelijk maar negen maanden hoofdtrainer van AA Gent, toen had het bestuur al genoeg gezien. Toch is Victor Fernandez zeker geen sukkelaar, en dat weten ze in zijn thuisland ook. De 55-jarige coach krijgt namelijk een hoge functie bij Real Madrid.

Fernandez kreeg een lastige opdracht bij AA Gent, want in 2013 was de club lang nog niet zo stabiel als nu. Hij begon goed en versierde zelfs een contractverlenging, maar nadat hij bij de competitiestart maar 13/27 haalde kreeg hij de bons. Dat kan echter een geluk bij een ongeluk zijn.

Afgelopen seizoen was Fernandez aan de slag bij Deportiva La Coruna, maar ook daar draaide het van geen kanten en werd hij weer de laan uitgestuurd. Fernandez heeft even geen zin in een avontuur als hoofdcoach, maar Real Madrid biedt hem een schitterend alternatief. Het heeft Fernandez vastgelegd als hoofd van hun jeugdopleiding.

De keuze van Real is op zijn minst verrassend, want eigenlijk heeft Fernandez niet zo veel ervaring met het coachen van jeugd. Hij is na zijn spelerscarrière vrijwel meteen hoofdtrainer geworden, maar nu mag hij het gaan proberen bij de jeugd van één van de grootste clubs ter wereld.