Standard - Charleroi eindigt in vechtpartij: Standard heeft geprovoceerd
Waalse derby loopt uit de hand

Standard - Charleroi eindigt in vechtpartij: "Standard heeft geprovoceerd"

24-05-2015 18:25

Tijdens de Waalse derby tussen Standard en Charleroi leek er geen vuiltje aan de lucht te zijn. De sfeer was gezapig, ook al Standard snel op voorsprong stond en Charleroi niet echt een vuist kon maken. Na de wedstrijd is het echter toch misgelopen.

De supporters van beide clubs werden uit elkaar gehouden, maar toch kwam het na de wedstrijd tot een confrontatie. De fans stonden aan weerskanten van een hek opgesteld en probeerden elkaar te verwonderen door te gooien wat ze ook maar konden vinden. Het ging dan vooral om flesjes, maar er vloog op een gegeven zelfs een bierbak over het hek. De politie kon tussenbeide komen, maar toch waren al verschillende fans gewond geraakt.

Een aanwezige steward zag het allemaal gebeuren en doet het relaas. "De supporters van Charleroi gingen terug naar hun busparking, maar een aantal thuissupporters stonden vlak achter het hek. De supporters van Standard hebben die van Charleroi geprovoceerd. Plots zag ik een regen van projectielen. Ik heb zelfs bierbakken zien vliegen. Wat een dommigheid. Wat me ook verbaast is hoe lang het duurde eer de politie ingreep en iedereen daar weg kreeg."