Kogel door de kerk: Club Brugge heeft eerste zomertransfer nu al binnen
Contract voor vier jaar

Kogel door de kerk: Club Brugge heeft eerste zomertransfer nu al binnen

22-05-2015 07:31

Club Brugge pakte dit seizoen voor de tiende keer op rij naast de titel, dus mag het deze zomer wat kosten op de transfermarkt. Blauw-zwart kan nu al de eerste transfer voor volgend seizoen voorstellen, en het is niet van de minste: de Malinees Abdoulay Diaby, ex-topschutter in de Jupiler Pro League, tekent vandaag voor vier seizoenen.

Club flirt al een hele tijd met Diaby, Michel Preud'homme wilde hem al aan de winterstop als vervanger voor Nicolas Castillo. Toen was Diaby echter nog te duur. Volgens Het Laatste Nieuws moet Club nu toch niet al te veel betalen voor de spits. Ze zouden er met een transfersom van anderhalf miljoen euro goedkoop van af komen. Een opvallend bedrag, want eerder werd gemeld dat Diaby van Lille minstens twee miljoen euro moest kosten.

Het gaat om veel meer dan gewoon een gerucht, want Diaby werd gisteren al gespot in het AZ Sint-Jan voor medische testen. Bronnen binnen de club weten dat hij vandaag zijn krabbel zet onder een overeenkomst voor vier seizoenen. Of Diaby het gaat maken bij Club is echter nog af te wachten: hij speelde dit jaar een sterk half seizoen bij Moeskroen-Péruwelz en maakte twaalf goals, maar de 24-jarige pocketspits kon bij Lille totaal niet doorbreken.