Straffe transfer op til: geflopte Bruggeling gaat testen bij miljoenenclub
Krijgt Belg zijn droomtransfer?

Straffe transfer op til: geflopte Bruggeling gaat testen bij miljoenenclub

28-04-2015 10:56

Niet goed genoeg voor Club Brugge, maar wel om met pakweg Robbie Keane in de spits te staan? Het zou het levensverhaal van de 26-jarige Roy Meeus kunnen worden. Het ex-jeugdproduct van Club speelt nu bij het bescheiden Dessel in onze tweede klasse, maar wil een plaatsje veroveren bij L.A. Galaxy.

Meeus is momenteel niet eens een voltijdse prof, maar hij zou heel graag zijn vriendin naar de V.S. volgen. Ashlee Bond is een topper in de paardensport, maar heeft blijkbaar ook connecties in het voetbal. "Ik zal het toch zelf moeten waarmaken", laat Meeus weten aan Het Belang Van Limburg. "Maar dit is een grote kans, en ik zou er spijt van hebben om het niet te doen." Meeus meent het serieus, want hij heeft ook al zijn dagdagelijkse job bij een telecombedrijf opgegeven. Zijn appartement in Lommel staat ook te koop.

"Ik wil zeker nog voetballen tot ik 35 ben, gaan voetballen bij L.A. Galaxy zou ook handig zijn voor mijn verblijfsvergunning", voegt hij toe. Meeus lijkt wel een faire kans te hebben op een plaatsje in de kern. Galaxy staat dan wel bekend om grote sterren als Keane en vroeger David Beckham, maar die dienen vooral als promotie. Voor de rest spelen ze ook met aardig wat onbekende jongens.