Het staat zwart op wit: Rode Duivel is beste speler ter wereld op zijn positie
Hazard prijkt helemaal bovenaan de lijst van CIES

Het staat zwart op wit: Rode Duivel is beste speler ter wereld op zijn positie

31-03-2015 16:58
1

Wat vele voetballiefhebbers al maanden denken, wordt nu ook bewezen door het CIES. Het Internationaal Centrum voor Sportstudies stelt vast dat Eden Hazard de beste aanvallende middenvelder is ter wereld. Het onderzoek verzamelde data sinds 1 januari 2015. In de top vijf staat overigens nog een Belg.

Niemand is beter dan de aanvallende middenvelder van Chelsea. Even een kanttekening, Hazard is niet de beste speler ter wereld. Het onderzoek analyseerde de spelers elk op hun positie in het elftal. Hazard laat wereldsterren als Mesut Özil en David Silva achter zich. Nog een opvallende naam is die van Kevin De Bruyne. De smaakmaker van Wolfsburg vervolledigt de top vijf. De ex-speler van KRC Genk prijkt op een mooie vierde plaats.

In datzelfde onderzoek maakt een derde Rode Duivel zijn opwachting. Radja Nainggolan behoort tot de beste centrale defensieve middenvelders ter wereld. De Romein sluit de top vijftien af. Lionel Messi is, hoe kan het ook anders, de beste spits ter wereld. Opvallend wel, de naam van Cristiano Ronaldo is nergens te bespeuren in de top twintig.