Voetbalcarrière gaf mij meer dan genoeg aandacht bij het vrouwelijk schoon
Realiteit vs fictie

"Voetbalcarrière gaf mij meer dan genoeg aandacht bij het vrouwelijk schoon"

26-03-2015 19:11

Zoals al eerder vermeld op onze site heeft Oostendespeler Carl Hoefkens samen met zijn broer Kris de fictiereeks 'Spitsbroeders' bedacht. Een aantal gebeurtenissen uit de serie zijn rechtstreeks afkomstig uit het leven van de twee broers.

Het is dan ook hun bedoeling om alle aspecten van de voetbalwereld te laten zien. "Het gaat in de kranten zelden over de makelaars en over hoe eenzaam een voetballer kan zijn als het niet goed gaat. Het is niet evident om je weg te vinden in die wereld", vertelde Hoefkens in Reyers Laat.

Natuurlijk zijn er ook positieve kanten verbonden aan een carrière als profvoetballer. "Ik was als 17-jarige heel slecht om naar meisjes toe te stappen, maar als je als jonge gast in de media komt, krijg je veel aandacht van het vrouwelijk schoon. Op dat gebied heeft mijn carrière mij wel geholpen!"

Momenteel voetbalt Hoefkens bij Oostende, maar de verdediger is daar einde contract en de onderhandelingen vlotten niet echt. Toch denkt Hoefkens niet aan stoppen. "Ik zie de toekomst rooskleurig in. Misschien bij Oostende, maar ook in het buitenland zijn er opties", aldus Hoefkens. Anders moet hij zich helemaal op het maken van televisie storten?