Profvoetballer maakt samen met broer verrassende carrièreswitch
Verdediger gaat voor carrièreswitch

Profvoetballer maakt samen met broer verrassende carrièreswitch

26-03-2015 18:16

Carl Hoefkens is u wellicht vooral bekend als speler bij onder meer Lierse, Club Brugge en momenteel Oostende, maar de verdediger gooit zich nu op een ander doel. Samen met zijn broer Kristof maakte Carl een fictiereeks over zijn verleden als voetballer.

De reeks 'Spitsbroeders' gaat maandag van start op VTM, maar in Reyers Laat stelde de broertjes hun reeks al een eerste keer voor. De serie is gebaseerd op het leven van de gebroeders Hoefkens. Beiden joegen in hun jeugd dezelfde droom na, profvoetballer worden, maar slechts één van de twee slaagde erin om dat doel te verwezenlijken.

En dat blijkt verrassend genoeg de 'minst talentvolle' te zijn. Kristof was als jeugdspeler immers de betere, maar ontbeerde het nodige doorzettingsvermogen. "Als jeugdspeler speelde ik op het hoogste niveau, maar op een bepaald moment werd duidelijk dat de voetbalwereld toch niks voor mij was. Het doorzettingsvermogen van Carl, op het geschifte af, heb ik helemaal niet", aldus Kristof, die de reeks bedacht.