Magische Costaricaan speelt Zulte van het kastje naar de muur
Kustploeg krijgt waar voor zijn geld van frivole winger

Magische Costaricaan speelt Zulte van het kastje naar de muur

15-03-2015 16:59

John Jairo Ruiz wordt al een tijdje gezien als een ruwe diamant bij Oostende, maar het kwam er dit seizoen nog niet zo vaak uit. Ruiz maakte tot zondagmiddag maar één goaltje voor de kustploeg, maar heeft zijn totaal vandaag mooi opgekrikt. Hij was de absolute uitblinker tegen Zulte-Waregem en maakte hen met drie goals monddood.

Zulte-Waregem speelt net als Oostende een teleurstellend seizoen en wilde zijn fans nog wat schenken, maar het had weinig in de pap te brokken tegen een uitgekookt Oostende. Zelf kwamen ze nauwelijks aan kansen, aan de andere kant gaven ze aardig wat countermogelijkheden weg. Op het halfuur was het raak: Canesin met de perfecte steekpass, Ruiz liet Sammy Bossut helemaal kansloos. Tien minuten later bijna hetzelfde scenario. De steekpass van Sebastien Siani was minder goed maar de klungelige verdediging devieerde hem tot bij Ruiz en die twijfelde weer niet. Hij omspeelde Bossut moeiteloos en tikte de 0-2 binnen.

Jonathan Benteke, broer van, deed de hoop na rust weer oplaaien: hij kopte een goede voorzet van Verboom volledig vrijstaand binnen. Oostende sloeg terug met een goal waar Ruiz voor één keer niets mee te maken had. Canesin speelde dit keer Franck Berrier aan, die werkte keurig. De 1-3 was nog niet genoeg voor Oostende, dus stak Ruiz weer de kop op met zijn mooiste goal. Berrier gaf een mooie voorzet, Ruiz knalde hem in één tijd binnen. Een sterk orgelpunt na een sterke match.

De ruime nederlaag is overigens niet het enige probleem bij Zulte. Olafur Skulason en Chuks Aneke zijn ook geschorst voor de eerste wedstrijd van de play-offs. Zij hadden hun kaart misschien beter vorige week gepakt.