Chelsea rekent zich rijk: megatransfer enige uitweg voor 'wereldtopper'
"Groot geld, dus"

Chelsea rekent zich rijk: megatransfer enige uitweg voor 'wereldtopper'

03-03-2015 21:27
2

Geïnteresseerde clubs moeten diep in de buidel tasten als zij Petr Cech van Chelsea willen overnemen. Manager José Mourinho laat zijn waardevolle tweede doelman namelijk niet voor een appel en een ei uit Londen vertrekken.

Mourinho geeft dit seizoen de voorkeur aan de Belgische keeper Thibaut Courtois, maar heeft met Cech nog een gewaardeerde kracht achter de hand. De oefenmeester hoopt dat de Tsjechische doelman niet te verleiden is en dat Cech bij Chelsea blijft.

Alleen een 'hele grote som geld' kan daar verandering in brengen. Onder meer Liverpool en Arsenal zouden op het vinkentouw zitten. "Ik denk niet dat Petr iemand is die zich snel laat beïnvloeden. Dat laat hij niet toe", zegt Mourinho in The Daily Mail.

"Hij is bijzonder volwassen en maakt ongetwijfeld de beste beslissing voor hem en zijn toekomst. Ik wacht wat dat betreft af, in de hoop dat hij blijft. Dat is mijn wens. Dat zou ik erg, erg graag willen. Maar ik wil hem daarin niet beïnvloeden. Als hij me zegt dat hij weg wil, vertel ik hem hoe ik daarin sta. Dat hij één van de beste drie keepers ter wereld is. Groot geld, dus", besluit de Portugese manager.