Degryse: “Vergeleken met Club Brugge hebben ze een sterkere kern”
Voetbalanalist Degryse over Anderlecht

Degryse: “Vergeleken met Club Brugge hebben ze een sterkere kern”

02-03-2015 11:52

De grootste uitblinkers op het veld bij Anderlecht waren Steven Defour, Aleksander Mitrovic en Leander Dendoncker. Althans volgens voetbalanalist Marc Degryse. Defour zorgde voor de druk, Mitrovic bevestigde en de jonge Dendoncker deed het uitstekend achterin. "Dit paars-wit is al een tijd klaar voor Play-Off 1."

"Anderlecht was heel sterk dit weekend", vertelt Degryse. "Paars-wit moest na amper vijf minuten al met tien verder na de rode kaart voor Rolando, maar dat was er nooit aan te zien. Dat was vooral te danken aan Steven Defour. Hij joeg Kortrijk op en kon zo het tempo van de wedstijd mee bepalen."

"Ook Mitrovic was in vorm. Hij maakte een mooi en vooral belangrijk doelpunt en won vaak in man-tegen-manduels. Als je als spits op een cruciaal moment kan scoren, dan ben je van goudwaarde. Net als Dendocker, die zal binnen enkele jaren ook van goudwaarde worden voor Anderlecht. Hij moest opschuiven naar achteren door die rode kaart en zowel op die positie als op het middenveld deed hij het uitstekend."

"De jonge voetballer kan het overzicht bewaren en dat is een belangrijke eigenschap. Kijk maar naar zijn goal. De meeste voetballers die eerst 70 meter moeten lopen, maken daarna de foute keuze. Maar niet Dendoncker, hij scoorde een mooie goal als bekroning voor een perfecte wedstrijd. Anderlecht is klaar voor de strijd in Play-Off 1 en met dit elftal hebben ze volgens mij zelfs een streepje voor op Club Brugge."