Canadezen verwelkomen nieuwkomer Ciman als ware volksheld
Rode Duivel komt aan bij nieuwe ploeg

Canadezen verwelkomen nieuwkomer Ciman als ware volksheld

26-01-2015 22:12

Laurent Ciman beleefde zondag in Luik een droomafscheid. In zijn laatste wedstrijd hielp hij met een doelpunt Standard mee aan 2-0-overwinning tegen Anderlecht. Maandag pakte hij het vliegtuig richting Canada. Zijn nieuwe ploeg, Montreal Impact, onthaalde de verdediger op de luchthaven als een ware held.

Bij zijn aamkomst kreeg Ciman meteen een sjaal van Montreal Impact om. De ploeg stuurde via Twitter meteen een foto de wereld in van de gelande speler. Montreal hoopt met Ciman het beter te doen als vorig seizoen. Toen eindigde de ploeg laatste in de competitie. Ciman koos voor een Canadees avontuur vanwege zijn kind. Hij hoopt het daar beter te kunnen verzorgen.

Naast een tweet, plaatste Montreal Impact ook een filmpje van Ciman op zijn site. Daarin is te zien hoe de verdediger zijn laatste wedstrijd voor Standard beleefde.

Ciman is zeker niet de eerste Belg die in een niet-alledaag voetballand gaat spelen. De andere kunt u ontdekken in het artikel 'De Tien: Van Australië tot Zuid-Afrika, de vreemdste landen waar Belgen voetballen'.