Geen Rode Duivels of wereldkampioenen, maar wel twee versterkingen voor staartploeg
Waasland-Beveren heeft duidelijk niet de financiële armslag van Cercle of Lierse

Geen Rode Duivels of wereldkampioenen, maar wel twee versterkingen voor staartploeg

22-01-2015 18:16

Westerlo, Cercle Brugge en Lierse versterkten zich deze maand al aanzienlijk, en dus kon de ploeg die zich na Lierse in het meest acute play-off III-gevaar bevindt, niet achterblijven. Waasland-Beveren zoekt zijn heil in Bergen en Marseille.

In een persbericht melden de Waaslanders dat de Belgische aanvaller Dylan De Belder en de Frans-Ghanese middenvelder Kevin Osei de troepen van Guido Brepoels versterkt hebben. Beide spelers tekenden een contract tot het einde van het seizoen met de optie voor een extra jaar.

De Belder komt transfervrij over van Bergen. De spits verzamelde in drie seizoenen Pro League 28 invalbeurten en 6 basisplaatsen, maar kon daarin slechts een keer scoren. Dit seizoen kreeg hij in tweede klasse maar een invalbeurt meer.

Osei is een Frans-Ghanese speler van 23, die tot eind vorig seizoen op de loonlijst stond van Olympique Marseille. In 2012 mocht hij in de Europa League-wedstrijd tegen AEL Limassol invallen. Meteen zijn enige minuten in de hoofdmacht van l'OM. Zijn contract liep vorige zomer af en werd niet verlengd.