Tempoloze laatste wedstrijd vermaakt publiek wel met drie doelpunten
Saaie wedstrijd krijgt toch nog een winnaar

Tempoloze laatste wedstrijd vermaakt publiek wel met drie doelpunten

21-12-2014 21:43

In een kleurloze wedstrijd heeft Kortrijk in extremis de drie punten gepakt bij Lokeren. De twee duidelijk vermoeide ploegen hielden elkaar in een houdgreep, maar de fans kregen wel drie goals: het werd uiteindelijk 1-2.

Rond het kwartier leek de match echt wel los te breken. Eerst was het aan Waaslander Killian Overmeire, die Darren Keet versloeg met een fraai schot in de hoek. Even later was het de beurt aan thuisspeler Zarko Tomasevic, die de gelijkmaker binnenschoot. Twee doelpunten in de eerste twintig minuten, het leek nog een vermakelijk avondje te worden naar in de Westhoek. Daarna was het niveau echter weel te laag, waardoor enkel Nill De Pauw nog voor een beetje gevaar kon zorgen. Het gelijksspel bij de hurt was billijk.

Het nochtans vermoeide Lokeren zette na de rust een offensief in dat Kortrijk helemaal tegen het eigen doel aandrukte. Junior Dutra kreeg de beste kansen, maar afwerken is niet zijn sterkste punt. De benzine van de match raakte snel op en het leek erop dat beide ploegen de punten gingen delen, maar er is altijd nog het talent van Ivan Santini. De sluwe targetspits kon in de slotfase de 1-2 nog binnenschieten. Nog eens alle energie opgebruikt en toch met lege handen, het zit Lokeren niet mee de laatste weken.

Het Kortrijk van Yves Vanderhaeghe nestelt zich nu op een mooie derde plaats, voor Lokeren wordt Play-Off 1 halen nog een harde noot om te kraken.