Gebrek aan mentaliteit? Stuur je spelers dan gewoon door naar de boksclub
Krijgt revolutionaire nieuwe training bij huidige club

Gebrek aan mentaliteit? Stuur je spelers dan gewoon door naar de boksclub

19-12-2014 07:06

Massimo Bruno heeft het best naar zijn zin in de Oostenrijkse competitie. De ex-winger van Anderlecht speelt nog niet alle wedstrijden, maar heeft toch al acht goals en zeven assists en de ploeg staat met een straat voorsprong op kop in de ranking. Toch heeft Bruno nog een groot werkpunt.

De Oostenrijkse Bundesliga is qua spelstijl niet zo verschillend van de Duitse: het draait vooral om lopen, druk zetten en agressiviteit in de duels. Iets waar Bruno zich duidelijk aan heeft moeten aanpassen, zo laat hij weten aan Het Nieuwsblad: "Mijn grootste gebrek bij Anderlecht was een tekort aan atletisch vermogen. Daarom kwam ik bij Salzburg aanvankelijk vaak te laat in de duels. Ik kan de tel niet bijhouden van het aantal sprints dat ik moet trekken, op fysiek vlak is het indrukwekkend."

Om assertiever te worden op het veld kreeg de Italiaanse Belg zelfs bokstraining: "Ja, dat was een idee van onze mental coach, die vond dat ik te braaf was. Daarom trok hij van die handschoenen aan waarop ik moest kloppen. Het zorgt voor positieve agressie. Ik won aan spiermassa en durf nu meer van me af te bijten."

Bruno is trouwens niet altijd winger bij Salzburg: af en toe speelt hij op de nummer tien, een relatief nieuwe positie voor hem. "Ik moet echt een vaste plaats afdwingen in het team, dan kan ik pas groeien. Ik ga dit seizoen voor vijftien goals en vijftien assists", klinkt het ambitieus.