'Bayern had een 3-2 nederlaag kunnen accepteren, maar 5-2 verliezen ging te ver'
Dortmund vernederde Bayern in de bekerfinale van 2012

'Bayern had een 3-2 nederlaag kunnen accepteren, maar 5-2 verliezen ging te ver'

25-11-2014 14:05
4

Borussia Dortmund werd in 2011 en 2012 kampioen van de Bundesliga. Sindsdien is Bayern München weer de baas in Duitsland. Voorzitter Hans-Joachim Watzke denkt dat zijn club de prijs heeft betaald voor het vernederen van Bayern.

Die Borussen wonnen de bekerfinale van 2012 met liefst 5-2 van Bayern en dat was voor de Rekordmeister een ongekende vernedering. Sindsdien kan Dortmund de grote rivaal niet meer bijbenen en werd Bayern de laatste jaren kampioen van Duitsland. BVB verloor met Robert Lewandowski en Mario Götze ook nog eens twee sleutelspelers aan de concurrent. 

Bayern zit nu op het vinkentouw voor Marco Reus en Dortmund-voorzitter Watzke denkt dat de situatie anders was geweest, als ze de bekerfinale destijds niet met 5-2 hadden gewonnen. "We hebben twee doelpunten te veel gemaakt in Berlijn (speelstad finale, red.), dat was een fout", aldus Watzke op een bijeenkomst van de club.

"Bayern had een 3-2 nederlaag kunnen accepteren, maar met 5-2 verliezen was te veel van het goede. Dat was een vernedering. De dominantie van Bayern in Duitsland komt door hun hoge uitgaven aan spelers", denkt Watzke. BVB heeft het dit seizoen moeilijk in de Bundesliga en staat na twaalf wedstrijden op de zestiende plaats, met slechts elf punten. Koploper Bayern München heeft er al dertig verzameld.