Nieuwe koploper zwoegt zich naar de drie punten
Felbevochten zege voor blauw-zwart

22-11-2014 21:35

Club Brugge is de nieuwe leider in de Jupiler Pro League, al heeft dat meer moeite gekost dan verwacht. Na een zenuwslopende partij kon Club pas in de tweede helft echt afstand nemen van de bescheiden tegenstander.

Na een kwartier leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Club Brugge had doorlopend de bal, Waasland-Beveren kwam nauwelijks van de eigen helft. De openingstreffer voor Club was dan ook logisch, al moest die dan van Beveren-verdediger Robson komen. Diezelfde Robson werd dé man van de eerste helft: eerst maakte hij zijn fout goed door in het juiste doel de 1-1 te scoren, daarna liet hij zich negatief opmerken door een verschrikkelijke tackle op Victor Vazquez. Met geel kwam hij zeer goed weg. Waasland-Beveren haalde de rust met 1-1.

Na de koffie volgden er tien bizarre minuten. Eerst kreeg Refaelov een goedkope penalty na een onschuldig duel met Wouter Corstjens: Timmy Simons zette zich achter de bal en knalde de strafschop routineus binnen. Een paar minuten later was het weer prijs. Thomas Meunier werd neergehaald op de rand van de 16, maar de ref legde de bal opnieuw op de stip. Tot grote verbazing van het publiek trapte opnieuw Simons die ver naast, een zeldzame misser van de Brugse captain. Tot overmaat van ramp kon Emond zich na een warrige fase doorzetten en schieten, mooie bal in de kruising. 2-2 dus, paniek in de Brugse rangen. Dat bleek nergens voor nodig, want met een staalhard schot van Meunier en de eerste van het seizoen voor Ruud Vormer werd het toch nog een ruime overwinning. Club is dus met één puntje voorsprong de nieuwe leider.