Sneijder lacht om terugkerende speculaties: Mijn naam zal altijd worden gelinkt
"Zelf hecht ik er geen waarde aan, ik denk er geen moment aan"

Sneijder lacht om terugkerende speculaties: "Mijn naam zal altijd worden gelinkt"

20-11-2014 16:34
1

Oranje-international Wesley Sneijder is ouderwets prooi van transferspeculaties. De laatste maanden werd de dertigjarige middenvelder van Galatasaray verschillende malen in verband gebracht met andere clubs, maar dat is naar eigen zeggen ten onrechte.

Sneijder werd vooral genoemd bij andere clubs na de financiële perikelen in Turkije. In die periode werd de oud-Ajacied zelfs tijdelijk op de reservebank geplaatst. De geroutineerde middenvelder weet dat zulke verhalen inherent zijn aan de eigen status. "Mijn naam zal altijd worden gelinkt aan dit soort nieuwtjes. Maar ik hecht er geen waarde aan", zegt hij in aanloop naar de ontmoeting met Trabzonspor tegenover Galatasaray TV.

"Binnen het team voel ik me goed, ik heb een prima band met de andere jongens. Ik denk geen moment aan een vertrek bij Galatasaray", voegt Sneijder toe. Coach Cesare Prandelli heeft in de Turkse media soortgelijke uitspraken gedaan. Volgens de oud-bondscoach van Italië is er een onderling gesprek geweest en is daaruit gebleken dat er niets speelt op transfergebied.

Een eventuele aanleiding om toch te vertrekken zijn de Champions League-aspiraties. Na de zware nederlagen tegen Arsenal en Borussia Dortmund is overwintering in het miljoenenbal niet meer realistisch.