Blauw-zwart hijgt na ruime zege weer in de nek van Anderlecht
Club Brugge wint vlot op le Canonnier

30-10-2014 22:00

Club Brugge heeft de tweede plek in de Jupiler Pro League terug te pakken. Na een 1-4-zege op het veld van Moeskroen-Péruwelz volgt blauw-zwart opnieuw op twee punten van leider Anderlecht.

Moeskroen-Péruwelz en Club Brugge mochten speeldag 13 afsluiten. De bezoekers moesten winnen om opnieuw in de stand over AA Gent, Lokeren en Racing Genk te springen. Opvallend: bij Club Brugge stond Ruud Vormer, die deze week zijn beklag maakte over te weinig speelkansen, in de basis. Ook Victor Vazquez begon aan de partij. Hij deed dat met een gebroken neus, maar zonder extra gezichtsbescherming.

Al in het eerste kwartier nam Club Brugge de wedstrijd in handen. Na 10 minuten dachten de bezoekers ook even dat ze gescoord hadden, maar de scheidsrechter oordeelde dat een poging van Tom De Sutter niet volledig over de lijn was gegaan. Uitstel was geen afstel. Vlak voor het halfuur, toen Moeskroen eigenlijk beter in de wedstrijd kwam, opende Felipe Gedoz met een schitterende vrije trap de score. Vanop 28 meter verschalkte hij Patrick De Vlamynck. De 37-jarige doelmam stond na zijn sterke prestaties opnieuw onder de lat, ondanks dat Pierrick Cros terug fit was.

De 0-1-voorsprong aan de rust was al bij al verdiend, ondanks dat Moeskroen vlak voor het rustsignaal nog twee keer bijna tot een doelpunt kwam. De tweede periode begon perfect voor Club Brugge. Tom De Sutter verdubbelde al vroeg de score. Na de perfecte steekpass van Vazquez werkte de aanvaller koelbloedig af. Ook de 0-3 kwam van De Sutter. Zo deed hij hetzelfde als tegen AA Gent vorige week, twee keer in één wedstrijd scoren.

Meteen na zijn tweede doelpunt mocht De Sutter gaan rusten. In zijn plaats kwam Nicolas Castillo op het veld. De invaller maakte er 0-4 van. Op het einde redde Nicolas Perez nog de eer van de thuisploeg. Door de zege klimt Club Brugge terug naar plaats twee. Moeskroen vinden we na deze speeldag terug op plaats twaalf.