Lokeren moet nog leren Europese doelpunten te maken: Missen koelbloedigheid
Lokeren kon nog maar één keer scoren in zijn drie Europese pouleduels

Lokeren moet nog leren Europese doelpunten te maken: "Missen koelbloedigheid"

25-10-2014 13:15

Lokeren pakte een 3 op 9 in zijn Europa League-poule. Het was meestal wel de evenknie van zijn tegenstander, maar kampt met een groot probleem voorin. De Waaslanders wisten nog maar één keer te scoren in drie duels. "We misten wat koelbloedigheid in de zone van de waarheid", zegt coach Peter Maes over de met 2-0 verloren wedstrijd tegen Trabzonspor.

Met winst in de terugwedstrijd tegen Trabzonspor ligt weg voor Lokeren opnieuw helemaal open voor de zestiende finales van de Europa League. Er is dus nog geen man overboord, maar dan moet er wel gescoord worden. "Leye speelt in een andere positie", zegt Maes aan Het Nieuwsblad. "Hij is niet de diepe spits die afwerkt, hij moet de anderen rondom hem laten scoren. Hij heeft hard gewerkt in Trabzonspor, in een ondankbare rol, en we hebben drie, vier kansen gekregen. Maar we misten wat koelbloedigheid in de zone van de waarheid."

Een echte goalgetter heeft Lokeren niet meer na het vertrek van sterkhouder Hamdi Harbaoui. "Zo’n spits kost twee, drie miljoen euro. Wij moeten het doen met onze middelen. En dat kan. Maar we missen duelkracht en leepheid. Meer dan een spits. In Europa mag veel meer. En dat zijn we niet gewoon. Bij balverlies moet je ook ook hardheid tonen en dat leren we niet meer in België."